Poslovnisvijet.ba (2015 - 2017)

Ovo je news portal koji sam dizajnirao, uradio i administrirao za kompaniju Yesari International Group. To je bilo jedno lijepo i bogato iskustva rada sa mladim ljudima. Spomenuo sam u članku o Yesari.biz sajtu naš IT tronožac koji je brinuo o svemu, mnogo posla kojeg sam uradio i šta sam novo naučio u tome kolektivu. Novinarski dio kolektiva nisam spomenuo, ali to je bio nevjerovatan skup entuzijasta, mladih nada koji su pisali mnogo dobre tekstove i danas nas veže prijateljstvo koje smo počeli graditi tada.

Moj je zadatak bio poslje dizajniranja sajta da objavljujem newslettere sa najboljim člancima svake sedmice, da dizajniram inkografike, vizuale za socijalne mreže, te banere na sajtu, editovao video i titlovo ih, naravno radio sam i ostale grafičke stvari koje su se doticale posla novinara, od vizitki, akreditacija, promo letaka, flajera. Nešto od toga sam sačuvao i vidljivo je na mome devianart profilu, nešto na youtube kanalu poslovnisvijet.

Kolegi Senadu Beriši sam povjerio brigu o našem VPS serveru i administriranju njega, što je radio odlično. Kolega Sedin Sabljica je bio vrstan programer i vladao je PHP dobro, međutim tada nije bio zainteresovan da savlada WordPress. Sam bi pisao custom php rješenja, kojim bi ponekad kodirao prezentacijski dio u html i css.

MOJ DEVIANTART PROFIL I GALERIJA SA INFOGRAFIKAMA

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram